Calitatea aurului. Cum recunosti bijuteriile originale si care sunt criteriile de care sa tii cont cand le cumperi?

Achiziționarea unor bijuterii originale, confecționate din aur de calitate trebuie să aibă în vedere câteva criterii pentru ca articolele să fie deosebite. Poți cumpăra bijuterii din aur de cea mai bună calitate, piese originale, verificate și certificate, chiar de la amanet. 

 

Aurul continuă să fie metalul prețios din care sunt confecționate cele mai frumoase, trainice și remarcabile bijuterii. Atunci când îți dorești o piesă nouă în garderoba ta, cu care să îți accesorizezi ținutele sau care să te facă să strălucești în momente deosebite, trebuie să mergi în magazinele de profil. Pentru a cumpăra bijuterii originale, de calitate, este bine să ai în vedere câteva criterii care fac diferența între piesele simple și cele distinse. Am întocmit pentru tine ghidul complet al achizițiilor valoroase, în siguranță. 

Magazine cu tradiție

La CreditAmanet găsești bijuterii din aur, de cea mai bună calitate, la prețuri avantajoase. Poți verifica online oferta sau direct în agențiile fizice, pentru a identifica cele mai frumoase bijuterii, verificate și certificate de experți. Atunci când alegi să achiziționezi bijuterii de calitate, din aur, de la magazine de profil, cu tradiție pe piață, ai siguranța cumpărării unui produs original. 

Certificare și autenticitate

Bijuteriile din aur de calitate trebuie să aibă certificat de garanție. La amanet sunt produse calitative din aur, accesibile, mai ieftine decât dacă le-ai cumpăra noi,  frumos lucrate și întreținute, pe care le poți oferi chiar și cadou celor dragi.

Alegi modalitatea de plată, iar dacă optezi pentru comanda online, primești articolul în termen de maximum 5 zile lucrătoare, oriunde în țară.  

Marcajul bijuteriilor din aur

Atunci când cumperi bijuterii din aur trebuie să ai în vedere marcajul acestora. Toate produsele din aur au marcaje care pornesc de la 9K și merg până la 24K. 

Un obiect din aur de 14K are o puritate de 58,33% și conține 14 părți aur din totalul celor 24 de părți aliaj, iar marcajul este 585. Am ales acest exemplu pentru că un segment consistent al bijuteriilor de pe piață sunt confecționate din aur de 14K. 

Bijuteriile din aur de 18K au 18 părți aur din totalul de 24, un conținut de 75% metal nobil, motiv pentru care marcajul, în acest caz, este 750. Bijuteriile din aur de 18K sunt prețioase, deoarece din acest tip de aur sunt realizate piese cu pietre prețioase, semiprețioase și chiar cu diamante. 

Aurul de 24K este cel mai valoros, pentru că are 24 de părți aur din total 24 de părți aliaj și un procent de aur de 99,99%, deci marcaj 999. Acest tip de aur este prea moale pentru că nu se află în amestec cu alt metal și deci bijuteriile ar fi expuse unui risc crescut de deformare. 

Ceea ce trebuie să înțelegi din aceste cifre este că atunci când cumperi bijuterii din aur, cu cât acestea au mai multe karate, cu atât sunt mai valoroase, dar și mai scumpe. 

Bijuterii din aur vs. bijuterii placate cu aur

Bijuteriile din aur de 14K sau 18K conțin aur în procente diferite, metalul prețios fiind în amestec cu altele, care îi cresc duritatea și îi conferă strălucire aparte. 

Bijuteriile placate nu sunt din aur, ci din alte metale și au doar un strat superficial de aur la suprafață. Marcajul aurului lipsește în aceste situații. 

Mai multe tipuri de aur

Bijuteriile din aur pot avea culori diferite. Aurul galben este clasic, dar și celelalte varietăți de culoare sunt extrem de apreciate. Astăzi, aurul din bijuterii este galben, alb, roz.  

Inelele din aur galben de 14K sau 18K conțin aur, argint, cupru și zinc. Aurul alb este un aliaj de aur galben, paladiu sau mangan, iar pentru a căpăta strălucirea argintie, bijuteriile din aur alb pot fi placate cu rodiu. Aurul roz este un amestec de aur și cupru. 

Pe piață există și alte varietăți de culori ale aurului, pe fondul combinațiilor din compoziție - aur galben cu tentă verzuie, aur violet și aur negru, care a fost supus unui tratament de suprafață galvanic sau cu ajutorul laserului. 

Investiție rentabilă

Valoarea aurului este pe un trend ascendent, iar bijuteriile de calitate din aur nu se vor demoda niciodată. Atunci când alegi o piesă frumos lucrată de la amanet, pandantive din aur și lanțuri potrivite, cercei din aur alb sau galben, brățări la modă sau piese clasice, inele din aur sau coliere, nu trebuie să îți faci griji cu privire la devalorizarea acestora în timp. Chiar dacă peste câțiva ani nu îți vor mai fi pe plac, piesele îți pot aduce bani frumoși la vânzarea în regim de amanet. 

Piese unicat la prețuri avantajoase

Bijuteriile din aur de la amanet sunt spectaculoase, unele chiar de colecție, produse de branduri de top. Poți găsi articole unicat, autentice, la prețuri avantajoase, de care să te bucuri mulți ani pentru că fiecare bijuterie este păstrată exemplar. 

Caută piesa care crezi că îți aduce bucurie, verifică online caracteristicile sale sau treci pe la agenție pentru a face achiziția. 

Valoarea aurului de calitate

Bijuteriile din aur pot fi mai scumpe dacă sunt produse de branduri renumite la nivel mondial. Nu doar numele este cel care contribuie la prețul piesei, ci și modul în care a fost realizată, cantitatea de aur utilizată, calitatea acestuia, finisajele și montura. La amanet ai posibilitatea să descoperi astfel de bijuterii deosebite, dar la prețuri mai mici decât cele noi. 

În același timp, valoarea unei bijuterii este diferită, chiar și când este vorba de aceeași cantitate de aur și modelul este asemănător. Pietrele prețioase sau diamantele vor determina un preț mai mare pentru acea piesă. O bijuterie din aur de calitate, aleasă potrivit stilului și gusturilor posesorului, va contribui la imaginea pe care acesta vrea să o transmită. Achiziționarea unei bijuterii din aur de la amanet oferă siguranță și autenticitate piesei. O bijuterie de lux, din aur, purtată chiar și zilnic, este o declarație de originalitate și un statement al personalității unice a deținătorului.