Cu ce se curăță pielea naturală? Recomandări pentru întreținerea genților de lux

Pielea naturală este un produs folosit în mare parte la fabricarea genților de lux. Pentru frumusețea și rezistența acestui material, gențile din piele sunt articole nelipsite din garderoba femeilor. Investiția într-un model de geantă din piele naturală, produsă de un designer cunoscut este justificată. Îngrijirea unui astfel de produs trebuie realizată corespunzător. Femeile moderne au o geantă de lux în dressing, confecționată din piele naturală. Când vine vorba de întreținerea unui astfel de produs emblematic, majoritatea deținătoarelor se rezumă la a șterge ocazional geanta cu un șervețel umed. Însă, pielea naturală trebuie protejată și curățată periodic. 

Ai o gamă variată de produse de lux, din piele naturală, de cea mai bună calitate, din care poți alege articole pe placul tău de la CreditAmanet. 

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a curăța corect pielea naturală, astfel încât gențile de lux să fie frumoase o perioadă îndelungată. 

Înlăturarea murdăriei 

Buzunarele genții trebuie golite. Cu o cârpă din fibră moale înlătură resturile și murdăria de la exteriorul și interiorul genții.  

Curățarea interiorului 

Căptușeala unei genți este importantă și trebuie să i se acorde o îngrijire adecvată. Întoarce materialul pe dos pentru ca și interiorul genții să fie curățat de resturi. 

Firele de păr și resturile din interior pot fi îndepărtate cu o rolă specială pentru scame. Poți șterge ușor căptușeala cu un șervețel umed și apoi să tamponezi totul cu hârtie uscată pentru a absorbi orice urmă de umezeală. 

Lustruirea pieselor metalice

Capsele, încuietorile, fermoarele și emblemele metalice trebuie curățate de mizerie, șterse și menținute strălucitoare. Fiecare element în parte trebuie inspectat și curățat de resturile de murdărie. Poți face acest lucru folosind bețișoare de urechi. După înlăturarea resturilor folosește soluția specială, iar excesul trebuie îndepărtat cu o cârpă moale și curată. 

Frecarea pieselor metalice trebuie realizată cu grijă pentru a nu produce decolorări la nivelul pielii naturale. 

Verificarea spațiului de depozitare

Locul în care gențile din piele naturală sunt păstrate trebuie verificat, curățat și aerisit periodic. Mucegaiul este inamic tuturor, apare în locuri neaerisite și umede. Uneori gențile pot fi perfect curate și după o perioadă în care nu sunt utilizate și au stat depozitate în spații insalubre pot căpăta la exterior, dar și în interior, un strat fin de mucegai, un puf alb-albăstrui sau chiar cenușiu. 

Cum scapi de mucegai?

Mucegaiul poate fi îndepărtat, dar trebuie să acționezi rapid. Poți utiliza o soluție formată dintr-un litru de apă cu o jumătate de cană de oțet din alcool alb pentru menaj, în amestec cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Pune lichidul într-un recipient cu pulverizator, agită bine și stropește zonele afectate de mucegai. Lasă să acționeze câteva minute, apoi șterge cu o cârpă curată și uscată. După ce îndepărtezi urmele de mucegai, mai șterge încă o dată, cu o altă cârpă curată și uscată. Lasă geanta la aer, să se usuce toate urmele de umezeală și să dispară mirosurile neplăcute. 

Înainte de a depozita din nou produsul din piele naturală trebuie să te asiguri că ai un spațiu curat, uscat și fără urme de umezeală și mucegai. 

Îndepărtarea petelor

Când mergi la un eveniment cu o ținută deosebită la care asortezi o geantă de lux se pot întâmpla și incidente nedorite. Poți să verși ceva pe un astfel de articol din piele naturală. 

Pe moment nu poți face prea multe, doar să îndepărtezi excesul de lichid și să eviți extinderea pagubelor. Acasă poți încerca să îndepărtezi petele cu soluții de profil, achiziționate din magazinele de specialitate sau să folosești apă și săpun, cu o cârpă moale. 

Dacă ai repetat operațiunea de mai multe ori și nu ai rezultate este cazul să mergi cu produsul din piele naturală la curățătoriile profesionale. 

Produse recomandate pentru îndepărtarea petelor

Uleiul alimentar, dar și cel cosmetic, ajunse accidental pe geanta din piele naturală se îndepărtează cu bicarbonat de sodiu. Petele de vin se scot cu bicarbonat de sodiu sau cu oțet, în timp ce urmele negre care se depun în timp pe articolele din piele naturală pot fi îndepărtate cu suc de lămâie. 

Petele de la apă și ploaie, ce apar ca puncte albe difuze, când pielea se usucă, pot fi ușor de șters cu o cârpă moale înmuiată în apă distilată. 

Urmele de cerneală, lac de unghii sau ojă pot fi ușor îndepărtate, cu un șervețel umed. Dacă s-au întărit sunt mai greu de înlăturat și nu sunt recomandate soluțiile care au în compoziție alcool pentru că pot lăsa umbre nedorite. Cel mai bine în astfel de situații este să optezi pentru ajutorul profesioniștilor. 

Recomandări și sugestii

Indiferent de culoarea genții din piele ce trebuie curățată nu folosi o cârpă moale dacă nu este albă. Utilizarea unei bucăți de material în nuanțe pregnante poate crește riscul unui transfer de culoare pe produsul din piele. 

Soluțiile de curățare achiziționate din comerț pentru produsele din piele naturală nu se pulverizează direct pe acestea, ci pe cârpă. Ștergerea trebuie să urmeze liniile naturale ale pielii. 

În timp, pielea naturală poate deveni rigidă și uscată, motiv pentru care are nevoie de hidratare. Există soluții pentru protejarea pielii naturale care se aplică în strat subțire pe toată suprafața genții, inclusiv pe curele și capacele buzunarelor din piele, acolo unde există, pentru a avea un articol cât mai frumos și mai bine întreținut. 

La amanet, gențile de lux din piele naturală sunt autentice și extrem de bine întreținute, unele au chiar și pungi speciale de păstrare. La CreditAmanet găsești la prețuri avantajoase, cu certificat de garanție, genți de lux sau premium, dar și ceasuri de lux, bijuterii din aur, bijuterii cu diamante sau electronice moderne.  Mediul extern influențează produsele din piele naturală. Apa, ploaia, zăpada, soarele, materiile grase pot dăuna pielii naturale. De aceea gențile de lux din piele naturală trebuie întreținute și curățate permanent, atât la exterior, cât și în interior, chiar și dacă nu sunt utilizate o perioadă. Când petele sunt persistente trebuie să apelezi la soluții profesionale.