De fiecare data cand iti doresti mai multi bani, iti vin in minte tot felul de idei si solutii. Te gandesti cum ar fi sa ai o afacere sau sa un apartament pe sa-l inchiriezi, pentru a avea un venit suplimentar. Ne uitam uneori cu invidie la oamenii care au investit bani in ceva si acum se bucura de foloase materiale obtinute de pe urma acestor investitii.
Ce nu realizam, de multe ori, este ca putem sa facem si noi asta. Dar, ca orice drum nou pe care pasesti in viata, primul pas e cel mai important. Apoi, stii cum se spune: “Rabdarea e de aur!”. Si da, chiar acesta e raspunsul: aurul. Poate va mai amintiti ca parintii sau bunicii strangeau obiecte din aur, deoarece cunosteau valoarea acestora. Ba chiar uneori ne mai spuneau povesti cu cocosei de aur ingropati prin curtea casei pentru a-i ascunde de securitate si de stat. Erau povesti care ne demonstrau ca aurul are valoare, chiar daca-l tineai ingropat in pamant 20 de ani.
Ce parere ai despre depozitul la termen?
Are si el avantajele si dezavantajele lui. E util pentru ca stii ca banii tai sunt siguri si nu ii poate fura nimeni. Ba mai mult, se si inmultesc, putin, ce-i drept. In acelasi timp, el este folosit de peroanele care nu pot tine bani pe langa ele. Sunt persoane care daca au bani in buzunar sau in casa nu-i pot lasa necheltuiti, asa ca depozitul la termen e cea mai buna solutie pentru ei.
Problema depozitului este ca nu iti este foarte la indemana. Doamne fereste sa apara probleme, fiindca nu ai cum sa apelezila banii respectivi. Un alt minus al depozitului este ca acesta e influentat de schimbarile economice la nivel mondial: vorbim despre cursul valutar si despre inflatie. Astfel, se poate intampla ca banii pusi de tine intr-un depozit sa isi piarda valoarea si te poti trezi ca nu ai facut nicio investitie.
Aurul e o investitie de viitor
Avantajul aurului este ca poti sa il valorifici oricand si poti sa-ti recuperezi investitia atunci cand doresti. Tu esti singurul care stabileste cand ii revin banii si nu esti constrans de niciun contract cu clauze restrictive. Poate nu iei banii cu asemenea exactitate si precizie cu care primesti rata dobanzii la depozitul tau, dar nicio banca nu iti poate asigura o dobanda atat de mare precum ritmul de crestere a pretului aurului.
[caption id="attachment_389" align="alignnone" width="454"]
Evolutia pretului pe gramul de aur din 03.01.2005 pana in 01.12.2012. Valoare minima: 38,54 RON; Valoare Maxima: 200,34 RON;
Sursa: http://cursvalutar.dailybusiness.ro/evolutie-curs-aur[/caption]
In plus, daca realizezi o investitie in aur, esti mereu in control asupra banilor tai. Poti urmari evolutia pretului si poti alege cand sa vinzi si cand sa faci investitii noi. Usor, usor iti maresti suma pe care ai investit-o initial.
Cine poate cumpara aur?
Raspunsul este simplu: orice persoana care doreste o investitie sigura, care este ambitioasa si are rabdare. La urma urmei, investitia in aur este o investitie ca oricare alta. Urmaresti sa minimizezi cat mai mult deprecierea bunului sau a castigului tau si esti atent la obtinerea de profit pe termen mediu si lung. Daca esti o persoana cu spirit capitalist, fler si intuitie, vei reusi sa faci o investitie de success si iti poti mari averea de cateva ori. Depinde doar de tine!