In ce alegem sa investim in 2016?
Din toate timpurile, aurul a jucat un rol deosebit de important in economia multor natiuni, valoarea sa fiind recunoscuta la nivel mondial. Astazi, din productia anuala de aur, 50% este folosit pentru confectionarea bijuteriilor, 40% pentru investitii , iar restul de 10% este folosit in industrie.
Aurul nu reprezinta neaparat o investitie ce produce profit imediat, insa, de-a lungul timpului oamenii au ales sa investeasca in aur pentru doua dintre calitatile sale:
Este lichidabil – se poate transforma usor in numerar de orice fel, oriunde in lume.
Se poate utiliza in crearea de bijuterii si componente electronice – iar in cazul in care creste cererea pentru astfel de utilizari pretul aurului poate creste semnificativ.
Aurul este in principal cotat in dolari, asa ca orice apreciere a monedei americane va duce la preturi mai mici pentru metalul galben. Iar cum dolarul a tot crescut in ultimul timp, in anul 2015 pretul unciei de aur a coborat la cea mai scazuta valoare din ultimii aproape sase ani. Analistii afirma ca, printre motivele care stau la baza scaderii pretului aurului se numara scaderea cererii de aur pe piata din Asia si temerile investitorilor privind posibilitatea ca Rezerva Federala a SUA (Fed) sa majoreze rata dobanzii, transmite Reuters.
Asadar, tot mai multi investitorii se reorienteaza catre investitiile in pietre pretioase, cum ar fi diamantele. Diamantele sunt extrem de rare, fapt ce le adauga valoare, iar majorarea pretului de peste zece ori pana in prezent, incurajeaza interesul oamenilor catre acest segment.
Datorita procesului indelungat de punere in functiune a unui asemenea proiect, noi exploatari miniere in domeniul diamantelor sunt putin probabil de a fi operabile intr-un timp scurt. Uneori, acest proces poate dura mai mult de 13 ani de zile, timp de la descoperirea zacamantului si pana la productia propriu zisa.
Astfel, specialistii in domeniu preconizeaza ca pana in anul 2020 vom avea parte de o crestere a cererii de diamante cu pana la 7%, in timp ce oferta se anticipeaza ca nu va creste mai mult de 3%, fapt ce explica interesul investitorilor catre acest segment.
In cazul in care, doriti sa vindeti cantitatea de aur pe care o detineti, la cel mai bun pret, acum este momentul potrivit! Vizitati-ne pe www.creditamanet.ro pentru mai multe informatii.