MAGNOR, compania care oferă cea mai diversificată platformă de tranzacționare pentru bijuterii, produse de lux, electronice cu experiență de peste 16 ani în creditarea pe termen scurt, tip amanet și servicii de schimb valutar, a finalizat, în colaborare cu Asociația BookLand, zece proiecte de renovare de școli și grădinițe din mediul rural.
Dedicându-se proiectelor de responsabilitate socială, MAGNOR susține, prin intermediul Asociației Bine Pentru Oameni, programul de refacere a infrastructurii educaționale rurale derulat de către BookLand sub deviza „Împreună Construim Oameni”. Școli și grădinițe din județele Olt, Buzău, Bihor, Alba, Ialomița, Covasna, Harghita, Sălaj și Dâmbovița primesc acum copiii în spații sigure, moderne și atractive. Lucrările de renovare au vizat de la mutarea toaletelor în interior și schimbarea instalațiilor electrice, termice, a parchetului deteriorat și acoperișurilor vechi, la dotări cu tehnologie și amenajarea sălilor de sport.
„Ne bucură că sute de copii din țară pot merge la școli și grădinițe care acum arată așa cum e firesc în secolul 21. Dar, mai mult decât renovarea instituțiilor de învățământ, suntem încântați că putem interveni pentru prevenirea abandonului școlar și schimbarea mentalităților, în sensul conștientizării importanței educației. Acest lucru este posibil prin colaborarea cu BookLand, prin intermediul Asociației Bine Pentru Oameni, cărora le mulțumim pentru oportunitate. Avem convingerea că „Împreună Construim Oameni” și astfel proiectăm un viitor mai bun pentru societatea noastră”, spune Cosmin Popovici, CEO MAGNOR.
Lider pe segmentul său de activitate, holdingul susține, prin intermediul Asociației Bine Pentru Oameni, proiectul cel mai ambițios al BookLand – construirea unui Campus Preuniversitar Profesional în sistem Dual, în comuna Vulturești din județul Argeș, un proiect ale cărui costuri de construcție se ridică la peste 5 milioane de euro. Estimat să fie finalizat anul viitor, centrul educațional va pregăti copii din toate ciclurile de învățământ, de la cel primar la cel postliceal. Ridicat pe o suprafață de 72.000 de metri pătrați, campusul va găzdui 300 de elevi, care vor avea la dispoziție laboratoare și ateliere de lucru, bibliotecă, săli de cursuri, de spectacole și terenuri de sport.
Pe lângă acestea, în campus vor exista o cantină, spălătorie, frizerie, livadă și mini-fermă de animale, seră și grădină de legume proprie. Iar acesta este doar începutul, pentru că, prin intermediul sponsorizărilor, se urmărește crearea de astfel de campusuri în fiecare județ al țării. „Știm cu câtă trudă se construiesc lucrurile trainice. Mai știm și că nimic nu este imposibil atunci când pui suflet și muncești cu pasiune. Iar cele 80 de școli și grădinițe pe care le-am renovat în doar patru ani, cu sprijinul partenerilor noștri de nădejde, ne stau deja dovadă. Acum, Asociația BookLand face pasul următor: revoluționăm sistemul educațional construind un Campus profesional în sistem dual în mediul rural, la sat – acolo unde este mai mare nevoie. Și suntem recunoscători să avem alături de noi Asociația Bine pentru Oameni, un partener care ne împărtășește convingerile, valorile și viziunea pentru viitorul învățământului românesc. Suntem convinși că investiția pe care o facem azi în tineri și în educație se va întoarce înzecit, pentru binele acestei țări”, spune Mihaela Petrovan, președinte Asociația BookLand.
Școală de vară și lecții de educație financiară pentru copiii angajaților Eforturile MAGNOR de a sprijini educația, inclusiv cea financiară nu se opresc aici. Compania organizează în fiecare an Școala de Vară „Golden Future”, un program dedicat copiilor angajaților, care își propune să le ofere o experiență unică de învățare prin îmbinarea cunoștințelor teoretice cu cele practice. Participanții au urmat cursuri susținute de reprezentanți ai departamentelor comerciale, HR și marketing și au avut sesiuni de pregătire practică în magazinele MAGNOR. În plus, cei care au urmat cursurile Școlii de Vară „Golden Future” au putut participa și la lecții de educație financiară.
„MAGNOR vine în sprijinul comunității asumându-și inclusiv un rol de formator. În cadrul organizației, punem un accent deosebit pe dezvoltarea personală și profesională a angajaților. Și pentru că există un mare interes, am extins aceste programe și pentru copii. Prin cursurile de educație financiară dorim să transmitem adolescenților cunoștințe pentru gestionarea economiilor personale, planificarea bugetului, riscuri, oportunități și, în general, urmărim să-i ajutăm să dobândească abilități financiare esențiale, atât de necesare în lumea de astăzi”, mai spune CEO-ul MAGNOR, Cosmin Popovici.