Metalele pretioase, cel mai sigur mod de a scapa de lacomia bancherilor! Actioneaza ACUM!
“Fascismul ar fi trebuit sa se numeasca corporatism, caci reprezinta imbinarea statului si a puterii corporatiste”, spunea Benito Mussolini. Occidentul, mai cu seama Statele Unite ale Americii, ar fi avantajate daca ar purta eticheta dictaturilor neofasciste, caci in prezent lumea se confrunta cu ceva asemanator, poate chiar mai periculos: dictatura bancara.
In acest sistem statal, intreaga putere a statului este concentrata in mentinerea si in protejarea unei singure categorii: bancherii cu puterea, averea si influenta lor. Restul populatiei ramane sa se multumeasca cu firimiturile lasate in urma de bancheri dupa ce s-au indestulat. Problema de fond se agraveaza atunci cand aruncam un ochi asupra istoriei, mai cu seama a istoriei recente: bancherii, defel, nu se satura niciodata. Sunt dependenti de bani, ca de heroina.
Asadar, in dictatura bancara, capitalul este sistematic jefuit din intregul economiei, care ajunge astfel sa fie tot mai slabita si, la final, sa moara. Abia in acest punct totalitarismul sistemului bancar ridica cortina si lasa la vedere totalitarismul militar sponsorizat de stat, proces de demascare efectuat mai bine decat ar face-o Politia. Drumul spre tiranie este, de altfel, pavat cu dictatura bancara, care isi intinde tentaculele in absolut orice sector al societatii si al economiei.
In jurul de 11 februarie anul acesta, mai exact - saptamana trecuta, a avut loc cel mai persistent si corupt atac asupra preturilor metalelor pretioase de la campania sustinuta pe termen lung de o generatie intreaga de bancheri. Preturile metalelor pretioase au suferit scaderi in cascada in fiecare zi, uneori de mai multe ori pe zi, fara niciun anunt sau comunicat care sa explice fenomenul. Cu alte cuvinte, preturile au fost “macelarite” in mod intentionat si premeditat, scrie analistul Stewart Dougherty, pe 24gold.com. Astfel de evenimente au loc nenatural si fara logica, caci niciun actor de pe piata metalelor pretioase nu ar actiona in sensul prabusirii preturilor decat daca, prin reducere la absurd, ar continua sa genereze profit.
Concluzia: este un caz clar de manipulare a preturilor pe piata. In timp ce stabilirea pretului prin caderea de comun acord cu alti actori ai pietei este ilegala, este evident ca o elita bine definita si cu putere de influenta scapa cu astfel de fapte, de cateva decenii incoace, critica Stewart Dougherty.
Dovada: saptamana trecuta, in mijlocul atacului asupra preturilor metalelor pretioase, opt dintre cele mai mari cartelui de pe piata au reusit sa-si adauge la profit peste un miliar de dolari americani de pe piata aurului si peste 450 de milioane de dolari de pe piata argintului. In total, un profit de 1,5 miliarde de dolari americani a fost inregistrat doar in Statele Unite, prin simpla apasare a unor taste si prin acapararea agentilor de reglementare potriviti, care sunt deja instruiti sa se uite in alta directie cand se intampla asa ceva. In timp ce nu a fost creata nicio valoare economica reala, cei 1,5 miliarde de dolari s-au scurs in buzunarele deja burdusite ale bancherilor influenti.
Iata un exemplu de dictatura bancara!
In SUA, de ani buni, toate explicatiile si falsele justificari ale opresiunii asupra preturilor metalelor pretioase au fost directionate guvernamental cu scopul - prezentat public, cel putin - de a proteja un monopol vital atat pentru natiune, cat si pentru restul lumii: dolarul american, valuta de raportare esentiala. Publicul a fost, practic, determinat sa creada ca Trezoreria SUA si Rezerva Federala a tarii actioneaza in favoarea dolarului prin a fi in defavoarea aurului si a argintului, iar in favoarea dolarului american inseamna in favoarea natiunii americane. “Ei bine, total gresit!” atrage atentia Dougherty.
Kyle Bass, un manager de fonduri de hedging din SUA foarte respectat, de succes si, mai ales, credibil, a marturisit ca un oficial de la Casa Alba din Washington i-a dezvaluit ca Guvernul intentioneaza sa reinvie economia muribunda a tarii prin promovarea exportului. Pentru a atinge acest obiectiv, Guvernul SUA va da unda verde declinului monedei nationale – a dolarului. Nici nu este de mirare ca acest lucru se va intampla, caci datoriile colosale ale SUA, tara in prag de faliment, presupun de la sine slabirea monedei nationale.
In acest punct, avem de-a face cu o mare contradictie: pe de o parte, Guvernul de la Washington submineaza piata metalelor pretioase prin scaderea preturilor aurului si argintului, tocmai pentru creste valoarea dolarului; pe de alta parte, Guvernul intentioneaza sa spele pe jos cu dolarul in speranta ca va incuraja exporturile cu scopul de a revigora economia nationala.
Care dintre cele doua variante este reala? Ce vrea, de fapt, Guvernul american? Raspunsul se poate deduce din viabilitatea celor doua variante, explica analistul Dougherty. Daca se are in vedere, cu adevarat, fortificarea dolarului, atunci suprimarea preturilor la aur si la argint este o solutie cat de cat eficienta pe termen scurt, dar insuficienta de termen lung. Daca se are in vedere slabirea dolarului, atunci ar trebui sa lase piata metalelor pretioase in pace si sa permita preturilor sa evolueze in mod natural, pana ajung la valoarea lor reala, in conformitate cu conditiile pietei. “Este imposibil ca SUA - cu datorii de mii de miliarde de dolari, obligatii neplatite, deficite comerciale imense si o economie anorexica - sa caute intarirea dolarului, caci ar fi echivalentul sinuciderii economice”, comenteaza analistul Stewart Dougherty.
Asadar, “lucrarea Guvernului”, fie ca e vorba de salvarea dolarului american prin apreciere, fie ca e vorba de salvarea economiei SUA prin deprecierea monedei, nu este a Guvernului de la Washington. Intr-o dictatura bancara, lucrurile stau altfel: Guvernul nu controleaza bancile, ci bancile controleaza intreaga “lucrare a Guvernului”.
In ceea ce priveste piata metalelor pretioase, bancherii desfasoara demult un jaf sustinut. Legiunea reglementatorilor, care se foloseste de ansamblul normelor juridice facute pentru respectarea legii si descoperirea fraudelor, a luat la cunostinta problema, dar nu face nimic pentru a o stopa. Singurul lucru care se schimba astazi este natura fraudei in sine, care devine din ce in ce mai indrazneata, endemica si tot mai profitabila.
Pretul pentru aceasta crima care nu afecteaza o singura piata, cea a metalelor pretioase, ci intreaga economie a Statelor Unite, este platit, fara doar si poate, de societatea in sine.
Pentru cei interesati de piata metalelor pretioase, pentru cei care au investit in aur si/sau in argint, urmatoarea enumerare este cat se poate de conclusiva, caci ofera o vedere de ansamblu asupra contextului din care se nasc toate pierderile.
Pe scurt si pe puncte:
1) Campania de subminare a pietei metalelor pretioase prin atacul sustinut asupra preturilor are loc de mai bine de 30 de ani incoace, fiind o crima evidenta, savarsita cu aroganta specifica celor influenti, care se considera intagibili, comenteaza analistul Stewart Dougherty, care a refuzat sa pune intre ghilimele cuvantul crima tocmai pentru a evidentia amploarea pericolului.
2) Crima a fost planificata si pusa in scena de bancheri cu un singur scop: profitul propriu. Banii pe care i-au facut nu au crescut in copaci, nu au venit din neant, ci de la cea mai mare parte a investitorilor in metale pretioase si de la tranzactionari. Crima lor face victime reale si este alimentata de ceea ce unii numesc o problema psihica sau un pacat biblic: lacomia.
3) Crima nu are nimic patriotic si nu serveste in niciun fel interesul public. Nu a fost conceputa pentru “un bine mai mare”, cum ar fi apararea dolarului american sau a populatiei de rand.
4) Jaful sustinut si subminarea pietei au dat nastere unor amenintari majore care vizeaza Statele Unite, economia sa, dolarul american si securitatea nationala.
5) Crima mai-marilor influenti a creat contextul in care marii competitori ai SUA, adica Rusia si China, au reusit la randul lor sa se imbogateasca. Atentie, insa! Nu ne referim la ansamblul societatii, ci la o mana de oameni din aceste tari.
6) Acest proces vicios de creare a contextului pentru imputernicirea financiara a competitorilor SUA duce, fara doar si poate, la intarirea puterii militare a fiecaruia, de unde se ivesc si pericolele ce pasc securitatea SUA, dar si cea globala.
7) Drumul catre tiranie este pavat cu dictatura bancara, cea mai mare amenintare la adresa cetatenilor lumii.
8) In timp ce tari “destepte” precum China isi incurajeaza cetatenii sa cumpere aur si argint, statele “proaste” descurajeaza proprietarii de metale pretioase si doritorii de a deveni proprietari de astfel de bunuri valoroase prin manipularea preturilor argintului si aurului. Mai mult de atat, SUA incurajeaza consumul in randul cetatenilor. Dar, cand situatia economica va trece si de acest prag critic, se va ajunge la reevaluarea preturilor metalelor pretioase (caci ele nu dispar). In acel moment, cetatenii Chinei si guvernul de la Beijing vor fi in avantaj, vor castiga competitia, in timp ce cetatenii americani si guvernul de la Washington va primi eticheta de perdanti.
9) Intr-un final, situatia reala a rezervei de aur ale SUA va iesi la iveala si va crea, cu siguranta, un val de soc. Daca reverza de aur ale SUA a fost, intr-adevar, vanduta, spre exemplu chinezilor sau bancherilor nepotriviti, consecintele negative asupra economiei si asupra dolarului american vor aparea neintarziat. Statele Unite s-ar putea trezi peste noapte o tara de lumea a treia, cu o inflatie mult peste a putea fi considerata galopanta, cu proteste sociale violente, cu un nivel de saracie foarte mare si cu foamete. Acolo unde stabilitatea are de suferit intr-atat isi fac loc, in mod fatis, si sistemele totalitate, imposibil de oprit pana nu fac implozie ele insele. Exemple clare: fosta Uniune Sovietica si Germania nazista.
10) Lacomia este calea catre autodistrugere, iar manipularea preturilor, indiferent de cat dureaza problema, esueaza intr-un final. Cand manipularea pietei argintului si aurului va esua, preturile vor reveni la valoarea lor reala. Fericiti vor fi cei care vor avea si cea mai mica rezerva de aur la momentul respectiv!