Amanetarea aurului: descoperă beneficiile ascunse ale cumpărării și vânzării aurului prin serviciile noastre

Considerat din cele mai vechi timpuri un simbol al bogăției și prosperității, aurul este o investiție sigură și astăzi. La CreditAmanet, poți vinde sau amaneta aur și bijuterii din aur. Descoperă beneficiile ascunse ale cumpărării și vânzării aurului la amanet, în cadrul acestui articol! Îți spunem care sunt etapele de parcurs și ce trebuie să faci, pentru a înțelege ce implică fiecare opțiune în parte!

Amanetarea aurului

Amanetarea obiectelor valoroase este un proces prin care renunți la un bun de preț pentru o perioadă. La schimb, vei primi de la casa de amanet o sumă ce reprezintă valoarea la care este evaluat obiectul respectiv. 

Procesul de amanetare a aurului la CreditAmanet este conceput să fie rapid, sigur și discret. Începe cu evaluarea aurului, pentru stabilirea valorii împrumutului. Se face o examinare atentă a obiectului și se utilizează echipamente de testare specializate pentru a identifica aceste caracteristici. Rezultatele evaluării determină valoarea împrumutului pe care îl poți primi.

Cumpărarea și vânzarea aurului prin CreditAmanet

Cumpărarea și vânzarea aurului prin CreditAmanet este un proces simplu și transparent, care începe cu identificarea aurului sau a bijuteriilor din aur. Acest prim pas implică verificarea aurului prin metode profesionale, pentru a asigura integritatea tranzacției. Utilizăm tehnologie de ultimă generație pentru evaluarea fiecărei piese de aur, asigurând astfel o evaluare corectă și precisă.

Stabilirea valorii aurului este următorul pas crucial în procesul de cumpărare și vânzare. Factorii care influențează valoarea aurului includ puritatea, greutatea, condiția obiectului și prețul aurului pe piața internațională. Prețul pe gram este calculat în funcție de aceste elemente și de fluctuațiile pieței.

La CreditAmanet, cumpărăm și oferim împrumuturi de tip amanet pentru aur de la 8k până la 24k. Nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește caracteristicile și greutatea aurului sau a piesei din aur pe care intenționezi să o amanetezi sau să o vinzi. Echipa noastră este specializată în evaluarea metalului prețios.  

Serviciile noastre includ și varianta evaluării online a bunului tău pentru o estimare cât mai aproape de realitate. Aceasta în condițiile în care ne oferi informații amănunțite și imagini de detaliu ale bunului sau bunurilor pe care vrei să le amanetezi sau să le vinzi. Vei primi o ofertă în baza formularului completat direct pe site-ul nostru și vei putea lua decizia, având toate informațiile necesare la dispoziția ta. Noi te așteptăm și în agențiile fizice deschise în toată țara!

Când primești oferta finală, dacă ești de acord cu suma aferentă, poți semna contractul și intri în posesia banilor. 

Ce trebuie să știi înainte să amanetezi sau să vinzi aur

La Credit Amanet suntem dispuși să achiziționăm obiecte din aur masiv de orice tip, de la lingouri, lanțuri, ceasuri de aur, cercei, inele, brățări, coroane dentare, lanțuri încurcate sau rupte. Un împrumut în regim de amanet cu bijuterii din aur începe de la greutatea de 1 gram. Din gramajul brut al obiectelor se va scădea greutatea materialelor auxiliare, cu un procent cuprins între 1% și 5%.

Contractul de amanet are o durata 5 - 30 de zile calendaristice, cu posibilitatea prelungirii. Acest lucru presupune achitarea comisionului aferent perioadei cât bunul a fost păstrat în siguranță, în cadrul agenției CreditAmanet. Comisionul poate varia între 0% și 0.5%, în funcție de promoția din agenția unde s-a încheiat contractul.

Mențiunea importantă ce se impune este că pe toată durata contractului, tu ești în continuare proprietarul de drept al aurului sau bunurilor din aur. Noi ne angajăm să păstrăm în siguranță articolele, până la achitarea în totalitate a sumei prevăzute în contract. Dacă la finalul perioadei nu poți rambursa suma totală și nu ai solicitat prelungirea contractului, bunul intră în posesia agenției de amanet și poate fi pus în vânzare către terți, pentru recuperarea împrumutului acordat. 

Exemplu de calcul:

Pentru un împrumut de 300 de lei, pentru o perioadă de 30 de zile, la care se percepe un comision de 0.1%, la terminarea perioadei contractuale vei achita 0.30 bani/zi + suma împrumutată inițial, adică un total de 309 lei.

Beneficiile cumpărării și vânzării aurului prin serviciile CreditAmanet

Siguranța tranzacțiilor

Amanetarea sau vânzarea de aur la CreditAmanet, îți garantează un proces securizat și transparent. Fiecare tranzacție este realizată în conformitate cu reglementările legale în vigoare, iar tu vei primi documente oficiale.

Consultanță profesională

Echipa CreditAmanet este formată din experți în domeniu care sunt pregătiți să ofere sfaturi și consultanță adecvată nevoilor. Aceștia îți pot explica în detaliu procedurile, pot oferi informații despre piața aurului și te pot ajuta la evaluarea corectă a bunurilor.

Confidențialitate

Amanetarea sau vânzarea aurului la una dintre agențiile noastre oferă un grad de confidențialitate, deoarece tranzacțiile sunt discrete. 

Flexibilitatea în returnarea împrumutului

Poți plăti împrumutul și să recuperezi aurul într-un interval de timp prestabilit. Această flexibilitate poate fi utilă pentru a evita presiunea financiară.

Nu în ultimul rând, amanetarea aurului nu necesită verificări extinse ale scorului de credit. Dacă ai probleme cu istoricul de credit, poți utiliza aurul pentru a obține un împrumut. Acesta poate fi o modalitate rapidă de a obține bani în situații de urgență sau nevoi imediate.

Protecție împotriva inflației

Valoarea aurului poate crește în perioade de instabilitate economică, ceea ce face amanetarea metalului prețios o opțiune atractivă dacă îți dorești protejarea investițiilor sau diversificarea portofoliului de investiții. 

Piese de colecție

Un beneficiu ascuns al cumpărării și vânzării aurului prin serviciile CreditAmanet constă în faptul că poți oricând renunța la piesele din aur mai vechi pentru achiziția altor bunuri de valoare de interes, precum ceasuri de lux. La noi găsești produse de la designeri celebri, dar și articole unicat, la prețuri avantajoase. Pentru un colecționar, unele bunuri pe care le oferim spre vânzare sunt piese ce pot întregi colecții. 

Daruri de preț

Aurul achiziționat de la amanet poate fi un cadou de preț, dar și cu valoare sentimentală, dacă este oferit în anumite momente ale vieții. Pentru fiecare articol pe care îl cumperi de la noi, online sau direct din agențiile fizice, primești certificat de garanție și o cutie specială de cadouri. 

 

Înainte de a amaneta aur sau de a cumpăra bunuri din aur de la amanet trebuie să știi ce îți dorești cu adevărat, dar și să înțelegi pe deplin termenii și condițiile impuse în contract de casa de amanet. Intră online să vezi ce bijuterii din aur oferim spre vânzare! Ai nelămuriri? Intră pe chat cu noi și îți explicăm tot ce trebuie să știi, pentru a lua o decizie informată!