Transformă aurul în bani.

Simplu și rapid!

Evaluarea instant a aurului și a bijuteriilor din aur este un proces rapid și eficient de determinare a valorii bunurilor. Cu ajutorul unor instrumente și tehnologii precise, evaluarea exactă și rapidă a aurului, monedelor din aur masiv și a bijuteriilor din aur este posibilă. Puteți aduce aurul sau bijuteriile din aur pe care le dețineți la unul dintre magazinele MAGNOR din vecinătate și primiți suma dorită în maximum 10 minute, cu minim de birocrație și acte!


Tehnici de evaluare rapidă a aurului la MAGNOR

Evaluarea obiectelor pentru amanetare este primul pas în stabilirea valorii acestora și a autenticității lor. Evaluarea aurului reprezintă un proces complex care necesita proceduri de specialitate, pentru a determina cu precizie valoarea reala a metalului prețios.


MAGNOR administrează cea mai diversificata platformă de tranzacționare pentru metale prețioase, precum aur, monede din aur masiv, bijuterii si produse de lux. Cum se verifică aurul? Experții noștri vor realiza evaluarea rapidă a aurului, în câțiva pași simpli:


  • stabilirea gradului de uzura în urma evaluării fizice;
  • cântărirea - diferențe între bijuteriile din aur și cele cu pietre prețioase;
  • testul cu acid pentru asigurarea autenticității bunurilor.

Prin evaluare rapidă, puteți obține valoarea bunurilor pe care doriți să le amanetați sau vindeți la noi. Experții noștri realizează o evaluare a bijuteriilor din aur conform criteriilor enunțate, pentru a putea oferi un preț corect, raportat la piața de profil.


Evaluarea bijuteriilor vechi se realizează în același mod în care se procedează și pentru bunurile din aur mai noi. Nu contează dacă marcajul original al bunurilor din aur este vizibil sau nu, angajații MAGNOR, specializați în evaluarea metalului prețios, vor putea identifica obiectele de valoare.


Cum se estimează valoarea aurului sau a bijuteriilor din aur?

Estimarea valorii aurului sau a bijuteriilor din aur se bazează pe o serie de factori, precum greutatea, puritatea, gradul de uzura și designul.

Gramajul aurului

Greutatea aurului trebuie stabilită cu exactitate fără a include pietrele sau alte elemente, parte în montura bijuteriilor din aur. De aceea, o bijuterie din aur cu o greutate mai mare va avea, de obicei, o valoare mai mare. Și în cazul amanetului de aur, în evaluare este important gramajul aurului pentru stabilirea prețului final, pe care îl puteți primi, pentru bunurile la care renunțați temporar.

Pietrele prețioase din bijuteriile din aur sunt la rândul lor evaluate conform protocolului MAGNOR, în vederea stabilirii autenticității și a calității acestora. Pietrele autentice pot spori valoarea unei bijuterii din aur. Chiar daca prezentați certificatul de autenticitate al bunurilor deținute, evaluarea aurului și a pietrelor prețioase, în cadrul amanetului, se realizează de către experții noștri!

Puritatea aurului

Cumpăram aur, monede din aur masiv sau bijuterii, fie ele noi, vechi sau rupte. Puritatea bunurilor din aur se măsoară în carate. Aurul pur, cunoscut și sub denumirea de aur de 24K este cel mai valoros. Însă, bijuteriile sunt rareori făcute din aur pur, deoarece este prea moale. În general, bijuteriile din aur sunt de 14K și de 18K. Acest lucru înseamnă ca bijuteriile sunt confecționate dintr-un amestec de aur și alte metale, cum ar fi argintul sau cuprul. Cu cât aurul este mai pur, cu atât valoarea acestuia este mai mare. La noi, stabilirea purității aurului este un pas important, de rezultatele căruia depinde, în mare parte, prețul final pe care îl putem oferi.


Însă, valoarea aurului sau a bijuteriilor din aur poate fi influențată și de alți factori. Condiția bijuteriei este unul dintre aceștia. O bijuterie care este în stare bună sau excelenta va avea o valoare mai mare decât una care este deteriorată sau ruptă.


Raritatea este un alt factor care poate influența valoarea bunurilor. O bijuterie rară poate avea un preț mai mare decât una comuna. Vechimea poate, de asemenea, să își pună amprenta asupra prețului final. Bijuteriile vechi pot avea o valoare mai mare, în special daca sunt în stare bună. În final, cererea de pe piață poate, de asemenea, să influențeze valoarea. Dacă cererea pentru un anumit tip de bijuterie este mare, valoarea acesteia poate crește. La amanet online MAGNOR deținem unele modele exclusiviste și rare de bijuterii din aur, pe care le puteți vedea accesând site-ul nostru.

Prețul final

După evaluarea aurului de către expertul MAGNOR, primiți o ofertă pentru acesta dar și pentru monedele din aur masiv sau bijuteriile din aur supuse procesului de stabilire a valorii. Valoarea bunurilor din aur a înregistrat o evoluție ascendentă, constant, ceea ce pentru mulți înseamnă un plasament sigur și o investiție pe termen lung, benefică indiferent de situația economica.


Valoarea bunurilor din aur stabilită de experții noștri nu poate fi aceeași cu cea a produselor cumpărate noi, chiar dacă starea fizica și caracteristicile acestora sunt deosebite. Prețul final al articolelor supuse evaluării la amanet se apropie de valoarea de achiziție, dacă acestea sunt întreținute impecabil, prezentați documentele originale, casetele și accesoriile aferente, acolo unde este cazul. Dacă sunteți de acord cu oferta noastră, în câteva minute, cu minim de acte și birocrație, veți pleca acasă cu suma de bani, numerar, agreată!


Echipa MAGNOR are experiență vastă în acest domeniu de activitate, oferă transparență pe tot procesul de evaluare a aurului și un preț final corect. Alături de administrarea celei mai diversificate platforme de tranzacționare pentru metale prețioase, electronice, bijuterii si produse de lux, MAGNOR oferă servicii de creditare, de tip amanet, pe termen scurt, precum și schimb valutar.