faq

F.A.Q.

Cele mai comune întrebări și răspunsuri

O casă de amanet este o instituție financiară non-bancară care oferă împrumuturi cu garanție în baza unor bunuri de valoare. La MAGNOR poți aduce un obiect de valoare, iar noi îți oferim un împrumut echivalent acestuia. Bunul poate fi recuperat rambursând suma împrumutată, plus dobânda, într-un interval de timp stabilit. Ce se întâmplă dacă întârzii plata sau dacă nu achiți suma totală? Casa de amanet poate vinde bunul tău pentru a-si recuperare banii.


La casa de amanet online MAGNOR poți amaneta sau vinde bunurile de valoare pe care nu le mai folosești și poți achiziționa alte produse de lux, la prețuri avantajoase!


Ai întrebări? Avem răspunsuri la toate întrebările pe care le poți avea despre amanet!


1 Pot să amanetez un produs dacă am cartea de identitate/ buletinul expirat?

Procesul de amanetare este disponibil doar persoanelor care au cartea de identitate/ buletinul în perioada de valabilitate. Legislația actuală nu permite folosirea unui act de identitate expirat.

2 Pot să amanetez un produs dacă nu am cartea de identitate/ buletinul fizic, însă am o poză a acestuia pe telefon/ tabletă?

Respectăm cu strictețe legislatia în vigoare, de aceea procesul de amanetare se poate face doar folosind o carte de identitate/ buletin fizic valabile.

3 Pot să folosesc permisul de conducere ca să amanetez un produs?

Legislația actuală permite realizarea procesului de amanetare doar dacă se folosește o carte de identitate/ buletin fizic în perioada de valabilitate.

4 Pot să folosesc pașaportul ca să amanetez un produs?

Se poate utiliza pașaportul în procesul de amanetare doar dacă sunteți cetățean străin sau aveți dublă cetățenie.

5 Poate să vină altcineva cu buletinul/ cartea mea de identitate ca să amaneteze un produs?

Prevederile legale aflate în vigoare nu permit unei persoane să utilizeze cartea de identitate sau buletinul altei persoane, în procesul de amanetare.

6 Pot să împuternicesc o persoană să lichideze/ prelungească un contract de amanet?

Da, doar dacă împuternicirea se face de către titular. Prelungirea contractului de amanet se poate face în toate agențiile noastre fizice, nu doar în cea în care s-a încheiat contractul.

7 Poate să vină altcineva cu buletinul meu pentru a lichida/ prelungi contractul unui produs aflat la amanet?

Da, doar dacă acea persoană a fost împuternicită de către titular. Și obligatoriu împuternicitul trebuie să aibă actul propriu de identitate, ca să poată fi identificat.

8 Care este vârsta minimă de la care pot amaneta un produs?

Persoanele care doresc să amaneteze un produs trebuie să aibă vârsta minima de 18 ani, conform legislației în vigoare.

9 Dacă a expirat contractul pot să recuperez produsul?

La MAGNOR înțelegem că pot apărea și situații neprevăzute. După perioada contractuală, oferim încă 15 zile de grație, timp în care produsul tău este păstrat în siguranță și poate fi recuperat după plata comisioanelor.

10 De cate ori pot să prelungesc un contract?

La MAGNOR îți oferim posibilitatea de a prelungi un contract de câte ori dorești.

11 Pot să prelungesc contractul online sau în alta agenție față de cea în care am încheiat contractul inițial?

Da, prelungirea unui contract se poate face atât online, folosind un card de debit, din contul de client, cât și din orice agenție fizica.

12 Care este perioada minimă pentru care pot încheia un contract de amanet?

1 zi este perioada minimă pentru care se poate încheia un contract de amanet pentru un produs în agențiile noastre MAGNOR.

13 Dacă lichidez contractul mai devreme se recalculează comisionul? Plătesc mai puțin?

Dacă lichidez contractul mai devreme se recalculează comisionul? Plătesc mai puțin?

14 De ce primesc un contract de amanet atunci când vând un produs? Se aplică și alte taxe?

Aceasta este modalitatea legislativa prin care agențiile noastre de amanet MAGNOR vă pot ajuta cu achiziționarea produsului. Se va încheia un contract de amanet pentru 1 zi, care nu implică taxe sau costuri suplimentare pentru dumneavoastră.

15 Pot sa achit lichidarea contractului in rate?

Suntem alături de clienții noștri și oferim posibilitatea de a achita comisionul la zi, plus o plată parțială din suma împrumutată. Plata parțială nu are o sumă minimă obligatorie și se realizează doar în cadrul agențiilor.Procesul de amanetare sau de vânzare de bunuri la MAGNOR este simplu. Obiectele care pot fi amanetate sau vândute includ, aur si bijuterii din aur, diamante si bijuterii cu diamante, electronice de top, genți și ceasuri de lux. Bunurile supuse amanetării sau vânzării sunt evaluate de un expert al casei de amanet. În funcție de valoarea estimata a obiectului, de stare sa și de cerințele din piață, se stabilește suma împrumutului sau vânzării.


Durata contractului de amanetare, dobânda, condițiile de răscumpărare sunt discutate și agreate între amanet și client. Este foarte important ca aceste detalii să fie înțelese în totalitate, înainte de semnarea contractului.


De 16 ani, suntem alături de tine și te susținem în momentele care contează! Vezi echipa MAGNOR, profesioniștii din spatele serviciilor de calitate! MAGNOR este un brand care reunește servicii de amanet, comerț cu bunuri mobile, dar și schimb valutar în condiții excelente.


Dacă ai bunuri de valoare pe care vrei să le amanetezi, de care vrei să te desparți pentru totdeauna sau vrei să cumperi produse de cea mai buna calitate la prețuri avantajoase, te așteptăm online sau în oricare dintre agențiile MAGNOR! Dacă ai și alte întrebări sau ai nevoie de informații suplimentare, nu ezita să ne contactezi!

telefon De la 09:00 la 21:00

021 310 40 48

mail

contactează-ne pe mail

chat

contactează-ne pe chat