Istoria amanetului

Știai că există de cel puțin 3000 de ani?


Împrumutul prin amanetare nu este o afacere nouă.

Amanetarea este de mult timp o soluție privind sursa de capital sub forma de împrumut.

Împrumutul prin amanetare nu este o afacere nouă. De fapt, unii reporteri au urmărit împrumuturile prin amanetare până acum cel puțin 3.000 de ani, în China antică, precum și până la civilizațiile greacă și romană.

Amanetarea este de mult timp o sursă de capital pentru oameni, precum și o metodă de finanțare a întreprinderilor de afaceri.

Conform Asociației Naționale a Brokerilor de Amanet, chiar și Regina Isabella a Spaniei și-a amanetat bijuteriile regale pentru a finanța călătoria lui Christopher Columb către Lumea Nouă. iar în timpul Evului Mediu, anumite legi impuse de Biserică au interzis perceperea de dobândă pentru împrumuturi, astfel limitând activitatea de amanet din afara Bisericii.

Din nevoie, magazinele de amanet au redevenit populare, iar fundamentele afacerii de amanet au rămas neschimbate. Brokerii de amanet oferă oamenilor bani cu împrumut, în baza valorii articolelor plasate de aceștia ca garanții colaterale.

În ceea ce privește simbolul amanetului, cu trei bile de aur , unii istorici consideră că bilele reprezintă monede de aur sau pungi cu aur; alții, pungile cu pietre pe care Charlemagne le-a folosit pentru a ucide un uriaș. Nimeni nu știe sigur, dar simbolul rămâne marca comercială a industriei.

istoria
intrebare

Curios de cât ai obține? Calculează aici:

Formular Aur

Imprumutul prin amanetare nu este o afacere noua. De fapt, unii reporteri au urmarit îimprumuturile prin amanetare pana acum cel putin 3.000 de ani, in China antica, precum si pana la civilizatiile greaca si romana.

Amanetarea este de mult timp o sursa de capital pentru oameni, precum si o metoda de a finantare a intreprinderilor de afaceri. Conform Asociatiei Nationale a Brokerilor de Amanet, chiar si Regina Isabella a Spaniei si-a amanetat bijuteriile regale pentru a finanta calatoria lui Christopher Columb catre Lumea Noua.

Iar in timpul Evului Mediu, anumite legi impuse de Biserica au interzis perceperea de dobanda pentru imprumuturi, astfel limitand activitatea de amanet din afara Bisericii.

Din nevoie, magazinele de amanet au redevenit populare, iar fundamentele afacerii de amanet au ramas neschimbate.

Brokerii de amanet ofera oamenilor bani cu imprumut, in baza valorii articolelor plasate de acestia ca garantii colaterale.

In ceea ce priveste simbolul amanetului, cu trei bile de aur, unii istorici considera ca bilele reprezinta monezi de aur sau pungi cu aur; altii, pungile cu pietre pe care Charlemagne le-a folosit pentru a ucide un urias. Nimeni nu stie sigur, dar simbolul ramane marca comerciala a industriei