Va fi din ce in ce mai rău!
Părerea generală este că prețul aurului si prețul argintului nu mai sunt relevante. Cu toate acestea, care rămâne prețul care atrage atenția pentru aceste două metale prețioase? Pur și simplu nu există altă alternativă, cel puțin în prezent. O distincție se poate face între prețurile plătite de China, Rusia, India și ceilalți mari cumpăratori de aur, care înaintea scăderii cotațiilor plăteau un preț bun peste prețul pieței si prețurile plătite de cei care cumpărau monezi de o uncie sau chiar și lingouri de un kilogram, cumpărătorii particulari.
Achizițiile la tonă, din partea țărilor mai sus menționate nu sunt raportate într-o manieră prin care pot fi măsurate; de fapt, acele achiziții nu sunt raportate public. În timp ce cererea rămâne la niveluri fără precedent la nivel global atât pentru aur cât și pentru argint că răspuns la evenimentele din ultimele săptămâni, se pare că Noua Ordine Mondială și a sa infrastructură, FMI, ONU, Basel, băncile centrale împreună cu toate guvernele vestice de sub comanda sa, nu este îngrijorată de cererea excesivă a oamenilor de rând.
Capitolul următor încă se scrie. Un singur lucru e mai mult ca sigur, situația se va înrăutăți! Gândiți-vă la oamenii din Cipru și la cum suferă pe mâna unor străini pe care nu i-au ales și nu îi reprezintă, executorii Noii Ordini Mondiale care impun măsuri de austeritate pentru a plăti pentru păcatele bancherilor.
În trecut “Regula de aur” era Cel care are aur conduce lumea. Aceasta a fost înlocuită cu Cel care trage sforile de bani dictează. Realitatea șocantă a ultimei afirmații va deveni din ce în ce mai evidentă. Bancile centrale vor intra în default și vor susține că vina aparține deținătorilor de numerar. Ce veți face în această privință? va fi atitudinea lor. Tot ce fac băncile centrale, sub protecția guvernelor, este să tragă de timp pănă ce își așează și ultimii pioni pe tablă. Și ce presupune asta? Să iși asigure controlul absolut asupra țărilor Vestice în declin astfel încât să rămână la putere.
Nu vă așteptați însă ca țări precum China, Rusia sau India să pună presiune imediată pe băncile lor centrale. Ele sunt mult mai răbdătoare la mirosul de sânge și sunt conștiente de faptul că, în final, ele vor fi mult mai câștigate de decăderea Vestului. Aceste țări își construiesc propriile relații comerciale, sărind peste hărtiile emise de Rezerva Federală Americană ca monedă de rezervă mondială. Așă că lăsați băncile centrale să manipuleze cum vor și pentru cât timp vor prețurile aurului și argintului. Pur și simplu va fi mai benefic pentru noile puteri Estice când ultimul capitol din fraudă va fi încheiat.
Publicul general în schimb nu ia aceste aspect în considerare și încă se așteaptă ca prețul aurului și al argintului să fie dictat de COMEX si LME. Publicul nu va fi pregătit pentru ceva ce s-ar putea să dureze chiar ani buni de acum înainte și pentru posibilele scăderi masive ale prețurilor acestor metale. Acesta este cu siguranță doar un scenariu bazat pe conjunctura actuală. Nimeni nu poate știi cu exactitate ce se va întâmpla în viitor. Dar există multe semne care prevăd că situația se va înrautăți chiar mai mult pănă ce vor începe semnele de ameliorare.
Aurul și argintul ar putea fi interzise la comercializare. Oricine prins făcând acest lucru ar putea primi atributul de “terorist financiar” cât timp guvernele continuă să pună la pământ pe oricine încearcă să se opună actualului sistem monetar. Cei care vor fi prinși cu mai mult de X uncii de aur sau argint vor trebui sa dovedească achiziția lui pe cale legală sau să riște confiscarea lui. Războiul, pe o scară mai largă, nu trebuie uitat ca metodă de diversiune din partea Noii Ordini Mondiale.
Cu toate lipsurile lui, sistemul monetar actual va fi folosit în continuare până va apărea ceva mai bun. Un sistem în care și monedele, dar și aurul și argintul sunt în scădere nu poate continua la nesfârșit, iar monedele vor fi cele învinse. Cei care vor avea în continuare numerar vor fi cei care vor avea de pierdut cel mai mult.
Inflația deja a făcut ca valoarea obligațiunilor cu dobândă variabilă să piardă 35% din valoare în ultimii 10 ani. Apoi, apare riscul situației din Cipru asupra conturilor bancare, acțiunilor, pensiilor etc. Aurul și argintul rămân cea mai bună alternativă pe termen lung!