În cadrul organizației noastre, punem accent pe dezvoltarea personală și profesională a angajaților noștri și a familiilor acestora. Este o bucurie să vă prezentăm Școala de Vară "Golden Future", un program dedicat copiilor angajaților MAGNOR, care își propune să ofere o experiență unică de învățare

Participanții au avut ocazia de a explora multiple departamente comerciale și de marketing, aplicând cunoștințele teoretice într-un context practic. În vederea oferirii unei viziuni complete, participanții au avut ocazia de a explora atât agențiile noastre, cât și biroul central. Astfel, au dobândit o înțelegere profundă a modului în care operațiunile noastre se desfășoară la niveluri diferite, de la executiv la operativ.

Unul dintre punctele centrale ale Școlii de Vară a fost educarea financiară. Am încurajat tinerii participanți să dezvolte o relație responsabilă cu gestionarea banilor încă din copilărie. Ei au învățat să creeze și să monitorizeze un buget personal, să prioritizeze cheltuielile în funcție de nevoi și să dobândească înțelegerea conceptelor de investiții și cheltuieli raționale.

Suntem conștienți că visele stau la baza construirii viitorului și că perseverența este cheia depășirii limitelor. În acest sens, am organizat sesiuni inspiraționale în care participanții au creat propriile "vision boards" și au fost încurajați să-și imagineze cu încredere viața în perspectiva mai multor ani. Scopul a fost să-i motiveze să-și urmărească visele cu determinare și să dezvolte abilități organizatorice pentru a atinge succesul.

La încheierea Școlii de Vară "Golden Future", participanții au fost premiați. Diplomele de participare au fost înmânate personal de către președintele Holdingului MAGNOR, Claudiu Diaconu. 

Cu bucurie anunțăm că #ȘcoalaDeVară va deveni o tradiție recurentă, oferind oportunitatea copiilor angajaților noștri să se înscrie și să participe.

Așteptăm cu nerăbdare să cunoaștem și să sprijinim mulți tineri talentați.